utorok, decembra 04, 2007

Španielske zápisky / 13. príprava na Vianoce


Tak ako asi kazde mesto, aj Malaga v tomto predvianocnom obdobi oziva. Cely november sa v meste pripravovala vianocna vyzdoba, aby sa vecer, 30.novembra mohlo cele mesto rozsvietit v plnej krase. Zhodou okolnosti sme v ten vecer boli v centre mesta (mimochodom, bol to ten isty vecer, co sme hladali botellon - vid prispevok c. 12). Na jednom z namesti je postaveny obrovsky vianocny stromcek (samozrejme, umely - ale vianocnych stromcekov je v meste viac). Celym mestom sa rozniesla sprava, ze pri jeho zasvecovani bude snezit. To sme si teda nechceli nechat ujst.... samozrejme, sneh by sa v tychto koncinach asi neudrzal a tak organizatori zvolili inu strategiu - penu. Sice to nebol skutocny sneh, ale aspon trosku to vo mne zacalo evokovat Vianoce. Aj ked je zaujimave vidiet "zasnezene" a ozdobne palmy na uliciach.
Kazdopadne, na vyzdobe mesta si dali zalezat, je tu naozaj nadherne. Pred vstupom do centra mesta sa vynima obrovsky Betlehem. Samozrejme, aj ten je prisposobeny tunajsim pomerom. Dookola su rozostavane palmy a postavicky maju oblecenie z ruzovych zivych kvetov. Nezvycajny, za to velmi pekny pohlad.

Ku priprave na Vianoce samozrejme nesmu chybat ani vianocne trhy. Tie sa tiahnu po celej hlavnej ulici a musim uznat, ze sa tu da velmi dobre nakupit....Aj ked, varene vino ani medovinu ako u nas tu vobec nepoznaju. Ale co uz, ved coskoro budem doma a uzijem si vianocne trhy aj u nas.... :-))

Viac fotiek z predvianocnej Malagy najdete tu.

Žiadne komentáre: