utorok, februára 26, 2008

Rumunské zápisky / 13. MAIKE

Začiatkom februára prišla do Konstancy nová AIESEC stážistka. Volá sa Maike, pochádza z Nemecka a sem prišla učiť angličtinu na jednej z tunajších stredných škôl. V podstate Maike je takmer jediná vec, ktorá sa mi tu "prihodila". Je to veľmi milá dievčina a tak trávenie času s ňou je super. Aj keď spolu netrávime každú voľnú chvíľku, je dobré mať nablízku niekoho, kto je tu "cudzí" tak ako ja.

Aj keď je pravda, že to, že Maike prišla do Konstancy nie je úplne tak náhoda. V deň keď mala prísť nás totiž čakalo na stanici prekvapenie. Samozrejme, Maike...ale nie sama. Prišla aj s priateľom, ktorý je zhodou okolností práve z Konstancy a ktorý sa v ten istý deň vrátil zo svojej AIESEC stáže po roku domov z Holandska. Nuž, je to trošku zamotané...taká menšia telenovelka. Avšak Mihai (jej priateľ) hneď nastúpil do práce v Bukueršti, takže teraz sa s Maike vidia len cez víkendy... teda vlastne nabehli na taký istý systém ako keď bol Mihai v Holandsku a Maike v Nemecku. S tým rozdielom, že teraz sú obaja v Rumunsku a vzdialenosť medzi nimi je o niečo väčšia ako predtým ;)... myslím, že sa takejto situácii nadáva "z dažďa pod odkvap" ;).
Maike býva blízko centra. Ubytovanie jej zabezpečila škola. Býva na jednej z najlukratívnejších ulíc v meste. Napriek dobrému zariadeniu, súkromiu a krásnemu výhľadu na more a celé pobrežie by som s ňou nemenila. Totiž jej ulica nie je lukratívna len pre ľudí, ale aj pre túlavých psov, ktorých je v tejto oblasti neúrekom... a keď pripočítame tmu na ulici, tak mi z toho vychádza celkom slušný adrenalín, ktorý by mne osobne dosť bránil chodiť po tme domov. Mne teda plne vyhovuje 20minútová jazda autobusom, bývanie na relatívne rušnej a hlavne osvetlenej ulici s autobusovou zastávkou pod nosom.
Každopádne, Maike tu ostáva podstatne dlhšie ako ja (vlastne v Rumunsku plánuje ostať cca rok a pol), takže bude mať príležitosť si Rumunsko užiť vo všetkých ročných obdobiach ;). Aspoň viem, že keď budem plánovať sa sem v lete vrátiť na dovolenku, stále tu bude Maike (a okrem nej kopec ďalších ľudí), s ktorými sa môžem po nejakom čase stretnúť pri drahom rumunskom pive....

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený správcom blogu.