utorok, decembra 04, 2007

Španielske zápisky / 12. Ako sme hľadali BOTELLON

Nocny zivot mladych tu nie je az tak velmi odlisny od toho nasho. Vecer sa stretnu, niekde sa nacnu (vacsinou na ulici alebo niekde na byte, kedze "pijatika" v baroch je draha) a idu na diskoteku. Akurat, ze casovo je to tu trochu posunute a takyto nocny zivot sa nezacina skor, ako o 23:00. Mladych, ktori si idu povyrazit je vacsinou lahke rozpoznat podla toho, ze maju zo sebou igelitky z flaskami.... chystaju sa totiz na botellon. Botellon (odvodene od botella - flasa) je tradicne "popijanie" mladych na ulici s vlastnymi flaskami alkoholu. Tu v Malage na takyto ucel sluzi vraj nejaka ulicka, kde je cez vikend dokonca uzavreta premavka. Tu sa partie mladych stretavaju predtym, ako vyrazia do barov. Nuz, tak sme sa s Misou rozhodli, ze takyto Botellon v Malage skusime najst. Vybrali sme sa z domu cca o pol jedenastej.
Priprava:
po ceste sme sa zastavili v jednom malom non-stop obchodiku, kde sme si chceli kupit flasku sangrie - aby sme na tom botellone nevyzerali ako turisti. Avsak predavac za pultom nas zamrazil informaciou, ze po desiatej je v Malage zakazane predavat alkohol. Tak sme sa ho skusali presvedcit, nech spravi vynimku - ved koniec koncov...Sangria je slabsia ako vino, co uz je to len za alkohol. Potom nenapadne prisunul flasku k nam a s nenapadnym vyrazom na tvari nam povedal : " skryte to. Skryte si to do tasky". Nuz, tak cele stastne, ze sa nam to podarilo sme teda vykrocili do ulic s nelegalne kupenou flaskou "alkoholu".
Pokus c. 1:
Najprv sme toto popularne miesto skusali hladat na vlastnu past. Tusili sme, ze to bude niekde v okoli takej velkej ulice, ktoru krizujeme, ked ideme do prace a do skoly. Neuspesne. Tak sme si povedali, ze radsej budeme sledovat partie mladych s igelitkami.... ved hadam nas zavedu na to spravne miesto.
Pokus c. 2:
Natrafili sme na zopar vyfintenych dievcat s igelitkami. Nuz teda, hura za nimi. Chvilku sme ich sledovali, samozrejme, v dostatocnej vzdialenosti. Potom sa dievcata vybrali smerom, kde sme boli predtym sami.... usudili sme teda, ze to nema vyznam a ze si najdeme niekoho ineho.
Pokus c. 3:
Po bezcielnom chodeni sme natrafili na dalsiu partiu...tato vyzerala fakt slubne...gitara na chrbte, kopec igelitiek so strngajucimi flaskami. Vyborne, ideme za nimi. Nanestastie, bol to zaroven prvy vecer, kedy bolo mesto vysvietene v jeho plnej predvianocnej podobe.... a niektore svetelne atrakcie boli pre tychto mladych pritazlivejsie ako smad. Tak sa teda pristavili pri velkom Betleheme v centre mesta, aby si spravili zopar zaberov. Nuz, my ako spravne detektivky, vytiahli sme fotaky a hrali sme sa na turistov, pricom jednym ockom sme stale boli v strehu, aby sme vedeli, kedy sa nas "OBJEKT" pohne smerom k cielu.

Obr.: nas objekt pozujuci pri vianocnom stromceku s igelitkamu alkoholu pohodenymi nas zemi.
Hura, pohli sa.... Stale s odstupom, ale pritom s jasnou muskou sme ich sledovali dalej az k obrovskemu vianocnemu stromceku v centre, kde zacalo dalsie kolo fotiek. Sice uz trosku nervozne, ale pofotili sme sa teda zas aj my. Asi po 100 metroch chodenia nas objekt stretol iny objekt s igelitkami.... a ako spravni spanieli, museli si zreferovat do detailov kto co zazil... to uz bolo tazsie pre nas preklenut, lebo tam uz nebolo co fotit...obycajna ulica. Nezavidim to takym detektivom, naozaj to nemaju lahke. Nuz ale co uz, aspon sme sa nenudili. Mali sme vzruso, bola sranda. Este sme si s Misou hovorili: "To by bol gol, keby teraz nas objekt zabocil niekde do brany a isli by na byt ku nejakemo kamosovi a nie na botellon, co?" Nuz, to by bol fakt gol..... Tak ci tak, neboli sme asi trpezlive dostatocne. Nasi mladi si totiz za najblizsou zakrutou sadli do fast foodu na hamburger. Vtedy uz sme fakt nevedeli, co vymysliet. Tak sme sa teda rozhodli, ze kasleme na botellon a otvorime si tu nasu flasku sangrie v "teple" nasho bytu. Tak aj bolo...
Aby som teda zosumarizovala tento vecer:
Chodili sme 2 hodiny aby sme nasli nieco, co sa nam aj tak nepodarilo.
Presli sme dvakrat cele mesto.
Nelegalne sme kupili flasu alkoholu.
Urobili sme asi 200 fotiek.
Zahrali sme sa na detektivov.
Vecer sme zavrsili poharikom sangrie na byte:-))

Žiadne komentáre: