pondelok, novembra 19, 2007

Španielske zápisky / 7. Utorok trinásteho alebo ako nám došiel plyn

Ako som uz spominala, v Spanielsku funkciu nasho piatku 13-ho plni utorok s takymto datumom. Zhodou okolnosti sme ho zazili prave tyzden po nasom prichode sem. Vsetko sa to vlastne zacalo uz v noci z pondelka na utorok. Prestala nam tiect tepla voda. Samozrejme, dosla prave v momente, ked sa Misa sprchovala :-)).
Samozrejme, prve, co ma napadlo bolo, ze nam dosiel plyn. Avsak sporak nam fungoval bez problemov, len boiler na vodu zhasol a nevedeli sme ho zapalit. Nuz, tak sme na druhy den ozeleli sprchu a "vadu" sme nahlasili v skole (kedze byt, v ktorok byvame, patri skole). Kym se sa my poctivo ucili spanielcinu, na nas byt bol vyslany opravar, ktory vsak usudil, ze nema spravne naradie a ze sa vrati vecer. Nuz, teda, nase sprchovanie sme opat odlozili a cez obed sme sa rozhodli, ze si uvarime polievku. Ako tak varime, varime, zrazu nam zhasol aj sporak. Vtedy sme si uvedomili, .... aha, predsa len nam dosiel plyn. Takze nakoniec celkom bezna, normalna vec, ktora sa v tom momente pre nas stala ale tazko zdolatelnou prekazkou. Doma (myslim na Slovensku), ked nejde tepla voda, zohrejem si vodu na sporaku a dokazem ako-tak fungovat. Ale tu, ked dojde plyn, neda sa nic. Nejde tepla voda, neda sa nic uvarit, proste bezvychodiskova situacia (kedze nemame ani rychlovarnu kanvicu), kym sa nedonesie nova plynova bomba. Vecer, ked sme sa vracali z prace, plne nadeji, ze opravar aj s naradim nam nainstaloval novy plyn, stretli sme Catherine (nasu spolubyvajucu). Opravar u nas bol. Myslime si:"hura, konecne sprcha a tepla vecera". Catherine nas vsak vyviedla z omylu. opravar totiz prisiel na vadu: "dosiel nam plyn, treba nam novu bombu." Nuz, ujo objavil ameriku :-)). Tak sme nasu vytuzenu sprchu opat odlozili na neurcito. Na druhe rano sme to opat nahlasili v skole, kde zabezpecili, aby sa nova bomba dostala k nam. Po 48 hodinach sme si teda konecne mohli uzivat teplu vodu:-)). Chvalabohu, bol to jediny utorok trinasteho, pocas ktoreho sme v Spanielsku.

*Mimochodom, vedeli ste, ze v Nemecku po tazkej noci plnej alkoholu nebudete mat opicu, ale kocura?

1 komentár:

Lukas Horvath povedal(a)...

hehe dako si sa nam rozpisala pivetka, ale dobre sa to cita, som si ani neuvedomil ze uz mam jednu hodinu rano ... tesim sa na dalsie prispevky